تولید شمش منیزیم
خطوط کلسیناسیون
تولید کاتد مس
واحدهای تولید بریکت
خطوط خردایش و میکرونیزه
اسلاید قبلی
اسلاید بعدی
پرعیارسازی و کنسانترهسازی مواد معدنی
مواد معدنی عموما قبل از انجام فرآیندهای مختلف متالورژیکی نیاز به تغلیظ و پرعیارسازی دارند و به عبارت دیگر بایستی به کنسانتره تبدیل شوند. پرعیارسازی و کنسانترهسازی مواد معدنی بسته به عیار، ترکیب شیمیایی و نوع ماده معدنی میتواند به روشهای مختلفی مانند فلوتاسیون، جدایش مغناطیسی، جدایش ثقلی و یا احیای ناقص صورت گیرد.
1- سیستمهای فلوتاسیون
سیستمهای فلوتاسیون یکی از روشهای تغلیظ مواد معدنی میباشد که برای سنگهای معدنی مانند سنگ آهن، سنگ معدن سولفیدی مس و … مورد استفاده قرار میگیرد. در این سیستم ماده معدنی تا اندازه ذرات مناسب تحت عملیات خردایش و آسیابِ تر قرار گرفته و وارد سلولهای فلوتاسیون میشود. سوسپانسیون تولید شده وارد هیدروسیکلون شده و ذرات درشت مجددا به سیستم آسیاب باز میگردد. عملیات فلوتاسیون با افزودن مواد کفساز، کلکتور و برخی مواد معدنی در سلولهای فلوتاسیون انجام میشود. پس از عبور سوسپانسیون ماده معدنی از سلولهای فلوتاسیون با کارایی متفاوت، جداسازی مواد جامد و آب در تیکنر و سپس فیلتر پرس صورت میگیرد. کنسانتره خروجی سیستم فلوتاسیون عموما دارای 10 – 5 درصد رطوبت بوده و در صورت نیاز وارد کورههای خشککن میشود و برای انجام عملیات فراوری به واحدهای فراوری مواد معدنی منتقل میشود.
2- جدایش مغناطیسی
از روشهای جدایش مغناطیسی برای مواد معدنی دارای خاصیت مغناطیسی استفاده میشود. جدایش ذرات سنگ آهن مگنتیت یکی از کاربردهای عمده روش جدایش مغناطیسی است. در این روش با ایجاد یک میدان مغناطیسی و عبور ماده معدنی از این میدان، ذرات دارای خاصیت مغناطیسی جدا شده و کنسانتره ماده معدنی تولید میشود. جدایش مغناطیسی به هر دو روش تر و خشک و با شدتهای میدان مغناطیسی مختلف انجام میشود. مواد پارامغناطیس در میدانهای با شدت بالا و مواد فرومغناطیس در میدانهای با شدت پایینتر نیز امکان جداسازی دارند.
3- جدایش ثقلی
در روشهای جدایش ثقلی با استفاده از تفاوت در دانسیته مواد معدنی امکان جدایش ناخالصیها و پرعیارسازی ماده معدنی وجود دارد. فلزات گرانبها، ترکیبات آهندار و بدون آهن، زغال و بسیاری دیگر از کانیهای صنعتی در سرتاسر دنیا از روش ثقلی پرعیار میشوند. در این روش رفتار مواد معدنی مختلف نسبت به یکدیگر در محیط آبی مورد بررسی قرار گرفته و بر اساس این رفتار تغلیظ مواد معدنی انجام میشود. قبل از انجام جدایش ثقلی، ماده معدنی تا اندازه ذرات ریز تحت عملیات خردایش قرار گرفته و به هر دو صورت تر و خشک انجام میشود. در روشهای نوین جدایش ثقلی از نیروی گریز از مرکز برای این منظور استفاده میشود.
4- احیای ناقص (پیش احیا)
انجام فرآیند پیش احیا (احیای ناقص) موجب تغلیظ و پرعیارسازی مواد معدنی میگردد. عملیات پیش احیا در کورههای مختلف مانند کوره دوار، کوره عمودی و … و تحت شرایط مناسب فرآیندی بر روی سنگ آهن و مواد معدنی مختلف مانند سنگ منگنز، سنگ مولیبدن، کروم و … انجام میشود. در این فرآیند سنگ معدن به صورت ناقص احیا شده و برای انجام فرآیندهای بعدی آماده میشود.
- شرکت ماشین سازی آراد لیان خدمات طراحی مهندسی، ساخت و راهاندازی سیستمها و ماشینآلات روشهای مختلف پرعیارسازی مواد معدنی را ارائه میدهد.